Workshops/Trainingen

Het werken in groepsverband aan stem- en spreekontwikkeling

Training in groepsverband kan heel krachtig zijn. Gebruik makend van de groepsdynamiek leer je snel nieuwe vaardigheden en kun je elkaar stimuleren en feedback geven. Het doel van iedere training is je belemmeringen tijdens spreken helder krijgen om deze vervolgens te kunnen aanpakken. Daarnaast vergroot je jouw stem- en spraakmogelijkheden, zodat je de boodschap beter kunt uitdragen en overbrengen.

Train Je Stem heeft vier trainingen samengesteld. Uiteraard zijn deze trainingen aan te passen aan de specifieke wensen van de groep en kan er een programma op maat worden gesneden. Alle trainingen kunnen op locatie worden gegeven. Voor vragen, een workshop op maat en/of een prijsopgave; neem gerust contact op.
 

 

1. Training voorkom stemklachten: voor alle beroepssprekers die last hebben van hun stem
Stemproblemen is een veel voorkomend verschijnsel voor mensen met een spreekberoep. Het is niet altijd vanzelfsprekend dat deze kleine spiertjes in het strottenhoofd goed gebruikt worden of het vele spreken kunnen volhouden. Wist je dat het ziekteverzuim onder beroepssprekers vanwege stemklachten meer dan 50% is? En dat is heel vervelend, want de stem is kostbaar gereedschap. Je kunt niet zonder.
Herken je de onderstaande symptomen?
Gelukkig is hier wat aan te doen! Train Je Stem ontwikkelde een training speciaal gericht op het voorkomen en elimineren van deze klachten.
Na deze training beschik je over:
2. Training levendig spreken; voor docenten, presentators, advocaten, politici en andere beroepsprekers die regelmatig moeten presenteren of voordragen
Als je voor je werk regelmatig moet presenteren of een vergadering moet leiden is het heel belangrijk dat je je bewust bent van alle aspecten rondom een succesvolle presentatie. Om je boodschap over te brengen is het -naast een goede voorbereiding van de inhoud- erg belangrijk dat je invloed kunt uitoefenen op je stemmogelijkheden en je nonverbale communicatie. Het effect van jouw boodschap bij de luisteraars is het belangrijkste doel.
Train Je Stem ontwikkelde een training waarbij de volgende onderdelen aan bod komen:
3. Stemtraining voor verkoopmedewerkers en salesmanagers
Bij de verkoop van een product of dienst bepaalt je stem en lichaamstaal voor een groot deel de impact die je hebt op (potentiële) klanten.
Train Je Stem ontwikkelde een training waarbij je leert om overtuigend over te komen door je stem op de juiste manier in te zetten. Je leert dat de stem en het spreken plastisch is en zich kan aanpassen aan verschillende situaties.
Onderdelen die aan bod komen tijdens deze training:
 
4. Training Effectiever aan de telefoon
Ben jij iemand die veel telefoongesprekken voert? Doorgaans bestaat ons grootste deel van de communicatie uit nonverbaal gedrag. Maar wanneer we telefoneren valt dit gedeelte van de communicatie weg. Juist dan is het van belang om je bewust te zijn van je stem- en spreekmogelijkheden. Door juist gebruik van onderstaande tools wordt je overtuigingskracht aan de telefoon een stuk groter en is de kans op stemproblemen aanzienlijk afgenomen.
Train Je Stem ontwikkelde een training die speciaal is toegespitst op callcentermedewerkers, secetaresses en helpdeskmedewerkers. De training levert je de volgende vaardigheden op:
 

Individuele trajecten

Krijg inzicht in wat jij uitstraalt met je stem, je manier van spreken en je lichaamshouding/mimiek


Lees meer

Workshops/Trainingen

Volg resultaatgerichte workshops en trainingen die jou helpen alles uit jouw stem en spreken te halen.


Lees meer

Incompany

Train Je Stem geeft stem- en spreektrainingen (desgewenst op maat) aan bedrijven en overheidsinstellingen.


Lees meer

 

“Marlies heeft mij van diverse dingen bewust gemaakt waardoor ik veel beter door heb wat er gebeurt tijdens het spreken.”

Oscar Lohuis predikant

Wil je kennis maken en vrijblijvend praten over de mogelijkheden? Altijd welkom!