Testimonials

Wat zeggen klanten over stemtraining?

 

Toen ik merkte dat ik tijdens het praten en zingen steeds meer last kreeg van keelpijn, heb ik bij Marlies aangeklopt voor hulp. Zij heeft me binnen een aantal sessies geleerd hoe mijn stem anders te gebruiken waardoor ik weer ontspannen kon zingen. Daarnaast was het erg leuk om te ontdekken wat je allemaal kunt doen met je stem en wat de invloed daarvan is op de vertolking van je boodschap of lied. Marlies is een echte vakvrouw die op overtuigende en enthousiasme wijze je stimuleert om je stem volop in beweging te zetten! 

Tanya Pit, psycholoog en docent

 


 

Marlies is een ware professional in haar vakgebied. Ze weet in korte tijd vorderingen te realiseren die anderen niet konden bereiken.

W.V. Voormalig TV presentatrice van twee publieke omroepen.

 


 

Halverwege het leiden van een kerkdienst had ik het gevoel al helemaal schor te zijn en na afloop had ik keelpijn. Door de sessies bij Marlies verdwenen vervolgens mijn stemklachten, maar leerde ik tot mijn verrassing ook hoeveel meer ik met mijn stem en spreken kon doen om op een duidelijke en authentieke manier over te brengen wat ik wilde zeggen. Mooi en waardevol om zo te investeren in het ontdekken en gebruiken van je stem als eigen kostbaar instrument; zeker aan te raden!

Christien Blom, theoloog/voorganger/pastoraal werker

 


 

Als docent dans sta ik continue voor de groep . Met vaak teveel volume en boven de muziek uit. Met als gevolg dat ik vaak keelpijn had en schor ben. Bij Marlies leerde ik hoe ik dat beter onder controle moest krijgen. Passend bij mijn unieke situatie en studio kreeg ik afgestemde hulp. Ze pakt het totaalplaatje aan. Echt een aanrader!

Annemieke Bais, Dans & Theaterstudio Ermelo

 


 

Marlies heeft me goed kunnen helpen mijn stem(-beheersing) naar een betere plek te brengen: haar inzichten en kunde hielpen me veel. Ze is vriendelijk, flexibel, intelligent en behulpzaam. Ik raad haar van harte aan.

R. v/d B

 


 

Als predikant spreek ik vaak groepen mensen toe en wordt mijn stem zwaar belast. Marlies heeft mij van diverse dingen bewust gemaakt waardoor ik veel beter door heb wat er gebeurt tijdens het spreken. Ook door de oefeningen die ze mij heeft aangeleerd is de conditie van mijn stem veel beter geworden. Marlies is zeer scherp in haar observaties en weet wat er nodig is. Met enthousiasme en toewijding heeft zij mij geholpen om beter met mijn stem om te gaan.

Oscar Lohuis, predikant

 


 

Eind 2014 maakte ik voor het eerst kennis met Marlies. Reden hiervan was een toenemende heesheid en ademmoeilijkheden waardoor ik in mijn werk als projectmanager werd belemmerd. Daarnaast merkte ik ook tijdens prive-situaties dat ik steeds sneller vermoeid raakte tijdens een alledaags gesprek.

Marlies heeft mij tijdens de sessies die volgden inzicht gegeven in de oorzaak van de problemen door deze te visualiseren of met praktische voorbeelden te verduidelijken.

Voor mij bestond de meerwaarde vooral in het inlevingsvermogen van Marlies wat haar in staat stelde de juiste snaar bij mij raken en passende oefeningen aan te reiken.

Met het inzicht en de tips beschik ik nu over een flinke dosis bagage om de oorspronkelijke problemen het hoofd te bieden en zelf bij te kunnen sturen bij terugslag.  

Jeanette Timmer, projectmanager

 


 

Goed spreken in het openbaar is erg belangrijk. Zeker in de tijd dat ik raadslid was merkte ik dat ik niet altijd goed verstaanbaar was, doordat ik te snel sprak. Met tips en oefeningen leerde Marlies me hoe ik dit beter kan doen. Nog steeds helpt me dat, bijvoorbeeld in een vergadering of bij het geven van een presentatie.

Aline Verhoef-Franken, voormalig fractievoorzitter van een politieke partij 

 

 

Individuele trajecten

Krijg inzicht in wat jij uitstraalt met je stem, je manier van spreken en je lichaamshouding/mimiek


Lees meer

Workshops/Trainingen

Volg resultaatgerichte workshops en trainingen die jou helpen alles uit jouw stem en spreken te halen.


Lees meer

Incompany

Train Je Stem geeft stem- en spreektrainingen (desgewenst op maat) aan bedrijven en overheidsinstellingen.


Lees meer

 

“Mijn zoon merkt nu zelf op als hij onduidelijk praat en kan dit verbeteren”

Renske Breure

Wil je kennis maken en vrijblijvend praten over de mogelijkheden? Altijd welkom!