Individuele trajecten

Voor beroepssprekers die de stemmogelijkheden willen optimaliseren

Train Je Stem leert je om je boodschap zonder belemmeringen naar buiten te brengen en hoe je bewust het effect van jouw boodschap kunt sturen. De trainingen kunnen zowel op het expressieve, communicatieve als op het stem- en/of spraaktechnische vlak gericht zijn. Gebruik je je stem hobbymatig? Zing je of sta je regelmatig in het theater?  Ook dan ben je van harte welkom! 

Coaching vindt plaats in een professionele studio waar prachtige mogelijkheden zijn om te experimenteren met je stem. Wil je een traject op maat? Dat kan zeker. Samen inventariseren we je wensen en krijgen we een helder beeld van welke doelen jij wilt bereiken en binnen welke tijd en prijs dat mogelijk is. Ook kan coaching plaatsvinden op locatie. Neem voor meer informatie gerust contact op.

 


 

Welke belemmeringen kunnen er zijn waardoor je boodschap niet uit de verf komt?

Stemklachten
Valt je stem weg na een dag vol vergaderingen, presentaties, een netwerkevent of een lange opleidingsdag, waarop je veel doceert? Heb je het gevoel dat je lucht tekort komt tijdens spreken? Loop je rond met keelpijn of een hese stem na een werkdag? Is het spreken vermoeiend?

Train Je Stem heeft 13 jaar ervaring in het begeleiden van stemproblemen. Samen inventariseren wij waar de klachten vandaan komen, onderzoeken we de stemmogelijkheden en maken we een plan van aanpak. 

Omdat stemklachten verschillende oorzaken kunnen hebben, is een training op maat altijd wenselijk. Er is nauw contact met huisartsen, KNO-artsen, foniaters, oefentherapeuten, psychologen en manueel therapeuten om klachten eventueel multidisciplinair aan te pakken. Ook wordt er behandeld vanuit het Stemcentrum. (www.stemcentrum.com)

De volgende onderdelen kunnen in deze training aan bod komen:

Mensen haken af als ik spreek tijdens een vergadering of een presentatie  
Merk je dat je een geweldige boodschap hebt, maar dat het je toch niet lukt om je toehoorders te bereiken en te inspireren? Krijg je van mensen weleens te horen dat ze je niet goed kunnen verstaan? Of dat je verhaal saai is? En is dat ook zo, of komt het door de manier waarop je spreekt? Spreek je misschien te snel of te monotoon? Kun je niet luider dan je graag zou willen? Hierdoor komt je verhaal niet goed uit de verf en mis je enthousiaste toehoorders die aan jouw lippen hangen.

Tijdens de coaching leer je:

Ik ben te nerveus om mijn boodschap over te brengen
Je boodschap is goed doordacht, je kunt goed spreken, maar zodra je voor een groep staat komt er alleen nog maar een piepend geluid uit en zinkt de moed in je schoenen. Ook in de een-op-een situatie begint soms je stem te bibberen als je je mening wilt geven of emoties probeert te uiten. Hierdoor voel je je klein ten opzichte van de ander, terwijl je weet dat je wel degelijk iets te vertellen hebt.

Tijdens coaching leer je


 

Stemmassage voor stemprofessionals

Mensen die hun stem professioneel gebruiken, bedrijven topsport met de spiergroepen rondom het strottenhoofd. Een massage van de structuren rondom de stem als remedie tegen stemklachten geeft prachtige resultaten. Deze massage is ook ontzettend goed in te zetten als onderhoud van de stem! Iedere topsporter heeft na het presteren binnen zijn sport een fysiotherapeut klaar staan. Bij de profvoetballer worden zijn kuiten voor én na de wedstrijd gemasseerd. 

Ik hoor de mensen na de massage vaak zeggen:

“ Ik voel weer ruimte”

“ Mijn stem kan weer lager”

“ Ik kan weer beter die toon halen”

“ Mijn keel voelt veel soepeler aan”

“ Ik heb geen brokgevoel meer in mijn halsgebied”

“ Mijn adem kan weer veel beter stromen”  
 

Naast de massage geef ik adviezen voor het bevorderen van een goede stemconditie.
 

Heb je interesse? Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

 

Individuele trajecten

Krijg inzicht in wat jij uitstraalt met je stem, je manier van spreken en je lichaamshouding/mimiek


Lees meer

Workshops/Trainingen

Volg resultaatgerichte workshops en trainingen die jou helpen alles uit jouw stem en spreken te halen.


Lees meer

Incompany

Train Je Stem geeft stem- en spreektrainingen (desgewenst op maat) aan bedrijven en overheidsinstellingen.


Lees meer

 

“Door Marlies haar inlevingsvermogen wist ze precies de juiste snaar te raken.”

Jeanette Timmer, projectmanager

Wil je kennis maken en vrijblijvend praten over de mogelijkheden? Altijd welkom!